söndag 12 januari 2014

Kära kråkslott
Som liten gick jag ofta i drömmen vilse i gamla hus med knarrande långa trappor, mörka prång och dunkla vindsrum. Med skräckblandad förtjusning öppnade jag dörrar och gick i oändliga korridorer medan regnet piskade fönstren och åskan dundrade utanför...

Kanske var det gamla viktorianska tornhus jag gått vilse i, eller kanske att de där gamla husen i drömmarna liknade det hus vi nu bor i. Vi har de knarrande trapporna, de dunkla vindsrummen och mörka prången. Vi har väldigt många dörrar och några korridorer. Flagad färg som har sin egen skönhet. En enorm veranda med kolonner, bågar och snickarglädje som står sorgligt snett. Ett kärt kråkslott som jag vet kommer att utsätta oss för många prövningar de närmast kommande åren. Vi har bara skrapat lite på ytan hittills - med skräckblandad förtjusning!

Ha en skön söndag - ut och njut av snön!

Eija

9 kommentarer:

 1. Så vackert och all heder åt er att ni ger er in i ett ännu större projekt som skulle avskräcka de flesta. Man får inte ha bråttom här i livet, det är så roligt att se att Norrfrid utvecklas och att ni båda tagit steget att bli era egna. Hälsningar från Annelie!

  SvaraRadera
 2. Ett oerhört vackert hus med mycket liv och historia. Och oanade möjligheter till framtida projekt. Jag blir glad när gamla hus bevaras och varsamt omhändertas av kärleksfulla ägare.

  SvaraRadera
 3. Sa otroligt vackert!

  /Jenny

  SvaraRadera
 4. Både Norrfrid och Klovsta är helt underbara byggnader! Jag är så glad att du skrev att du ska börja blogga mer nu, jag saknar dina inlägg. :) Jag har följt din blogg länge nu och det var jättekul att besöka Norrfrid i somras, jag shoppade på mig en del i butiken. ;) Ni lever min dröm, att få flytta hem till Norrland och restaurera upp en gammal gård. Visst, det är ju ett SJUKT slit men ändå, det ger otroligt mycket också. :)

  Kram Malin, fd Sollefteåbo, numera Eskilstuna

  SvaraRadera
 5. Jag fattar inte hur ni orkar. Jag och min man har renoverat ett hus som vi samtidigt bodde i med barn. Det räckte mer än nog. Jag beundrar er!
  Stina

  SvaraRadera
 6. Ett kråkslott, men samtidigt så mystiskt och så oerhört vackert! :)

  SvaraRadera
 7. Alldeles, alldeles underbart.... <3

  SvaraRadera

Jag blir så glad om du lämnar spår efter dig!
Tusen tack för din kommentar!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...